Belde Sinir Sıkışması Ameliyatı Riskleri ve Sonrası
10 Temmuz 2024

Belde Sinir Sıkışması Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Belde Sinir Sıkışması Ameliyatı

Belde sinir sıkışması ameliyatından bahsetmeden önce, bu sinir sıkışmasına sebep olan faktörler hakkında bilgi verelim. Sinir sıkışması, sinirlerin yüzeye yakın olan eklem yerlerinde görülen hastalıklar arasındadır. Sinir sıkışmasının meydana geldiği yerlerde boyun fıtığı, bel fıtığı gibi hastalıklar görülebilir ve bu durumlar kişide ağrılara neden olabilir. Sinir sıkışması genellikle yetişkin bireylerde gözlenen bir hastalıktır.

Böyle durumlarda hastalık daha fazla ilerlemeden müdahale edilmesi gerekir. En kesin tedavi yöntemi, belde bulunan sinir sıkışmasının ameliyat ile giderilmesidir. Ayrıca, belde bulunan sinir sıkışması ameliyatı tehlikeli olup, profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir. Çünkü müdahale esnasında hassas bölgede işlem yapılır. Ters bir hareket, hastanın hayatını tehlikeye sokabilir.

Belde Sinir Sıkışması Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bel kısmında bulunan sinir sıkışmasının ameliyatı, diğer uygulamalar sonuç vermediğinde tercih edilir. Öncelikle hastanın MR çekilerek sinir sıkışması olan diskin bulunduğu bölge teşhis edilir. Ameliyat ile sinirlerdeki sıkışmanın giderilmesi ve ağrıların hafifletilmesi sağlanır. Bu durumlarda, diskten fıtıklaşan bölüm ve diskin çekirdeğinin boşaltılması işlemle gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında genel anestezi kullanılır ve bel bölgesinde sinir sıkışmasının bulunduğu bölgede 5 santimlik bir kesik yapılır. Bu yöntem sayesinde mikro cerrahi yöntemlerle klasik ameliyatlarda mikroskobik yöntemler kullanılarak işlem yapılır. Disklerin arasından çıkan fıtıklar temizlenerek sinir sıkışması giderilir. Daha sonra ameliyat bölgesi dikişle kapatılarak, hastanın bir gün hastanede kalması sağlanır. Ardından ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar ile hastanın tedavisi devam eder. Endoskopi ameliyatlar ile küçük bir şişeden içeriye sokulan kamera ile de ameliyat gerçekleştirilebilir. Kullanılan endoskopik ameliyatlar özel fıtıklarda uygulanabilir. Ameliyatı geçiren kişilerin günlük yaşamlarında son derece dikkatli olmaları, yaptıkları hareketlere ve kaldırdıkları ağırlıklara özen göstermeleri gerekmektedir. Belde bulunan sinir sıkışması tekrar edebilen hastalıklar arasında yer alır ve yanlış bir hareket tehlikeli durumlara yol açabilir.

Belde Sinir Sıkışması Ameliyatından Sonra Yapılması Gerekenler

Belde sinir sıkışması ameliyatından sonra, hastanın tedavisi için kas gevşetici ilaçlar ve ağrı kesiciler kullanması tavsiye edilir. Ameliyat olan kişinin istirahat etmesi, hastalığın tedavisi açısından son derece önemlidir. Ameliyat sonrasında hastanın ağır şeyler kaldırmaması ve hareketlerine dikkat etmesi iyileşme sürecinde oldukça önemlidir. Bel bölgesini sıcak tutması gerekir ve doktor tavsiyesi ile korse gibi destekleyiciler kullanılabilir. Bu hastalık özen gerektiren bir hastalık olup, kişinin yaşamı boyunca yaptığı bütün hareketlere dikkat etmesi gerekmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

nazli

05 Mayıs 2024 Pazar

Bel ameliyati oldum uc platin takildi sekiz yil sonra fitik ameliyati oldum simdi de vucudumda zonklayan agrilarim var calisiyorum cok zorlaniyorum

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nazli hanım, yaşadığınız zorlukları anlayabiliyorum. Bel ve fıtık ameliyatları sonrasında böyle ağrılar yaşamak oldukça zor olabilir. İyi bir doktorla görüşüp size uygun bir tedavi planı oluşturmanızı öneririm. Ayrıca, ağrı yönetimi konusunda uzman bir fizyoterapistten yardım alabilirsiniz. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

2. Cevap
cevap

Ager

Merhaba Nazlı hanım bel fıtığı ameliyatı oldukça zor bir ameliyat çeşitidir bu ameliyatı olduktan sonra son derece dikkatli olmalısınız ani hareketlerden uzak durmalısınız ağır kaldırmamalısınız bu hastalık çok dikkat gerektiren hayatı boyunca insanı yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır dikkat edilmemesi durumunda ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz geçmiş olsun sağlıcakla kalın iyi akşamlar.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bebeklerde Sinir Nedenleri?

Bebeklerde Sinir Nedenleri?

Haber Bülteni