Sırtta Sinir Sıkışması Belirtileri ve Tedavisi
22 Haziran 2024

Sırtta Sinir Sıkışması Belirtileri ve Tedavisi

Sırtta Sinir Sıkışması

Sırtta sinir sıkışması, sırttaki sinirlerin sıkışması sonucunda oluşan ağrılardır. Sırtta sinir sıkışmasının en yaygın sebeplerinden biri ani hareketler yapmak ve ağır nesneler kaldırmaktır. Ancak bu tek sebep değildir; birçok farklı neden de bulunmaktadır. Sinir sıkışması olan bölgede hareket kısıtlaması meydana gelir, yani sırtı doğrultmak veya herhangi bir yere hareket ettirmek zorlaşır.

Sırtta sinir sıkışması yaşayan bir kişi, tedavi süresince rahat hareket edemez ve hatta yataktan kalkarken bile zorlanır. Sırttaki kaslar, vücut ağırlığını uzun süre destekler, ancak bir süre sonra sinir sıkışması meydana gelir ve bu yükü kaldıramaz. Sadece ani hareketler veya ağır yük taşımak sinir sıkışmasına sebep olmaz. Uzun süre ayakta kalmak da sırtta sinir sıkışmasına neden olabilir.

Sırtta Sinir Sıkışmasının Sebepleri Nelerdir?

  • Sinirlere zarar verebilecek uygunsuz duruş,
  • Uzun süre ayakta kalmak,
  • Ağır bir yük kaldırmak,
  • Kaldırılacak yükü uygunsuz pozisyonda kaldırmak,
  • Egzersiz yaparak sırt kaslarını sürekli çalıştırmak,
  • Sırt üstü düşme gibi durumlar,
  • Sırtın anormal bir şekilde burkulması.

Sırtta Sinir Sıkışmasının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sırtta sinir sıkışmasının tedavisinde ilk olarak sırt kaslarının fazla hareket ettirilmemesi gerekmektedir. Spor yapmaktan ve ayakta durmaktan kaçınılmalıdır. Sinir sıkışmasının geçmesi için en iyi tedavi yöntemi aslında istirahat etmektir. Sırt nasıl rahat ediyorsa ve ağrı yapmıyorsa o şekilde durulmalıdır. Sırtta sinir sıkışması olan bölgeye buz ile müdahale edilebilir. Buz, ağrıyan bölgenin şişkinliğini ve ağrısını azaltır. Doktor tavsiyesi ile ağrı kesici ve krem kullanılabilir. Ağrıyan bölgeye masaj yaparak bu kremler uygulanabilir. Ağır yük taşımaktan ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır. Bir şey kaldırırken doğru ve yavaş pozisyonda kaldırılmalıdır.

Ek olarak, sinir sıkışmasını önlemek ve tedavi sürecini hızlandırmak için ergonomik duruş teknikleri öğrenilmeli ve uygulanmalıdır. Ayrıca, fizik tedavi uzmanlarının önerdiği germe ve güçlendirme egzersizleri de yapılabilir. Bu egzersizler, sırt kaslarını güçlendirerek gelecekte olası sinir sıkışmalarını önlemeye yardımcı olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

EMRE

02 Mayıs 2024 Perşembe

SLM SPORDA DAMBILL İLE ÇALIŞIRKEN SIRTIMA BİR AĞRI SAPLANDI VE 2-3 GÜNDÜR GİTMİYOR ANİ HAREKET YAPMAM SONUCUNDA OLDU NE GİBİ BİR TEDAVİ UYGULAYABİLİRİM AĞRIM VAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Kaptan

Merhabalar, spor yaralanmaları ve sakatlanmaları dengesiz ve konsantrasyon bozukluğu ile meydana gelen sakatlanmalardır. Bel ağrınız için öncelikle kas gevşetici ağrı kesici özellikli bir merhem ile kasılan, ağrıyan bölgeye masaj şeklinde sürülerek yedirilmeli ve spora ara verilmesi gerekir. Bu dinlenme süreci içerisinde ani hareketler ve ağırlık kaldırmadan uzak durulmaldır. Geçmiş olsun.

2. Cevap
cevap

Abdülala

Geçmiş olsun ani hareketten beliniz ağrıyorsa bir süre spora ara vererek istirahat yapmalısınız.Ayrıca ayakta durmamaya ağır şeyler kaldırmamaya ve hareket etmemeye çalışın.Doktor izni ile krem ve ağrı kesici kullanabilirsiniz.İlacı düzenli olarak ve kremi masaj yaparak sürerseniz bir kaç gün içinde ağrınız geçer.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ayaktaki Sinirler Nedir?

Ayaktaki Sinirler Nedir?

Haber Bülteni